Code oranje op de coronabarometer: wat je als syndicus moet weten

24 februari 2022


Vrijdag 18 februari is code oranje van de coronabarometer ingegaan. De consequenties daarvan zijn ondertussen bekend. Voor de volledigheid sommen we ze nog eens kort op. Wat moet je als syndicus hierover weten?

Betreffende je kantoororganisatie


Betreffende algemene vergaderingen:

FAQ

Ondertussen is de FAQ van het Crisiscentrum aangepast. De nieuwe versie houdt rekening met het percentage van 80% maar is verder inhoudelijk ongewijzigd. 

Nuttig om te benadrukken is dat de einddatum van 31/05 niet wordt aangepast. Tot dan zal het mogelijk blijven om de versoepelde schriftelijke besluitvorming toe te passen. Deze einddatum wordt afgewogen tegen de ontvangst van de stemformulieren. Concreet: om rechtsgeldig met het normale quorum en de normale meerderheden te kunnen beslissen moet je tegen 31/05 de stemformulieren terug ontvangen hebben van de mede-eigenaars. Als je op 31/05 wel de brieven uitgestuurd hebt maar nog niet voldoende formulieren terug ontvangen hebt, zal de unanimiteitsvereiste opnieuw gelden.

Code geel

Het Overlegcomité komt opnieuw samen op vrijdag 4 maart. In de pers is er redelijk wat speculatie dat bij onveranderde evolutie van de cijfers dan code geel in het vooruitzicht zal worden gesteld. An sich zal die overstap voor de syndici wellicht nog minder significant zijn. Het enige gevolg waarop we anticiperen lijkt dat het maximum van 80% zal komen te vervallen.

Erkend CIB lid
De van toepassing zijnde corporatieve beroepsregels CIB vindt U onder www.cib.be