Na één dag al bijna 2.000 aanvragen voor MijnVerbouwpremie

Een dag nadat het loket werd geopend om de nieuwe Mijn VerbouwPremie aan te vragen, werden er al 1873 dossiers ingediend. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Premieaanvragen voor dakwerken en nieuwe ramen en deuren zijn de populairste categorieën.

Sinds zaterdag 1 oktober is het mogelijk om bij de Vlaamse overheid de eengemaakte premier voor renovatie en energiebesparende investeringen aan te vragen. Het overgrote deel van de aanvragen voor die Mijn VerbouwPremie werden gedaan voor eengezinswoningen (1776) door eigenaar-bewoners.

Isolatie/renovatie van het dak meest populair

Het kabinet van minister Diependaele bezorgde ook een opdeling van de cijfers per categorie. In één aanvraag kan je premies aanvragen voor verschillende werken. Met 568 aanvragen is het isoleren en/of renoveren van het dak van een woning het meest populair, gevolgd door nieuwe ramen en deuren met 524 aanvragen. De isolatie en renovatie van buitenmuren vult de top drie aan met 339 aanvragen.

In totaal werden er voor 2.488 werken een premie aangevraagd sinds zaterdag. Ook staan er nog 5.612 aanvragen in concepten. Dat gaat om aanvragen waarbij iemand nog bijvoorbeeld gegevens moet toevoegen om het definitief te kunnen indienen, verduidelijkt woordvoerder Ben Bruynseels.

MijnVerbouwlening

Minister Diependaele zei zondag in de studio van VTM NIEUWS dat er bij de verschillende Energiehuizen in totaal sinds begin september 2.000 dossiers zijn ingediend voor de Mijn VerbouwLening.

Daarmee kunnen eigenaars-bewoners van de laagste en middelste inkomenscategorie tot 60.000 euro lenen om de woonst te renoveren of voor energiebesparende investeringen. Die is renteloos, zolang de wettelijke rente onder 3 procent blijft.

Het kabinet liet weten dat de gemiddelde Mijn VerbouwLening tussen de 30.000 à 40.000 euro ligt. 

Voor Mijn VerbouwPremie en -Lening heeft de Vlaamse overheid deze legislatuur — tot en met 2024 — aan budget gereserveerd.

(Bron: Belga/Het Laatste Nieuws)


CIB
Erkend CIB lid
De van toepassing zijnde corporatieve beroepsregels CIB vindt U onder www.cib.be.